Македонија

Радовиш со уште една инвестиција во Здравствениот дом

Радовиш со уште една инвестиција во Здравствениот дом

Интензивно се работи околу реконструкцијата на фасадата на ЈЗУ Здравствен дом од Радовиш, како дел од проектот за подобрување на енергетската ефикасност, а надоврзување на низата од заедничките проекти помеѓу општина Радовиш и ЈЗУ Здравствен дом.

1500DSC 1479

-Со цел да создадеме подобри услови за нега и заштита на граѓаните ја реализираме и оваа инвестиција од проектот за реконструкција на фасадата, а со цел дополнително зголемување на енергетската ефикасност. Во последната година реализиравме доста капитални инвестиции во Здравниот дом, се реконструираше зградата за консултативно специјалистичката амбуланта, се промени целокупната столарија, беше набавен современ еко ЗД апарат, истакна Сашко Николов, градоначалник на општина Радовиш.

-Идеите и проектите не би биле реализирани доколку не постои соработка со општината и градоначалникот, затоа да искажам благодарност до градоначалникот Николов и Советот што секогаш наоѓаат разбирање за здравството и се вклучија да инвестираат во ЈЗУ Здравен дом Радовиш. Со оваа завршна фаза на реконструкција на фасадата се заокружува целиот проект за енергетска ефикасност, истакна Ванчо Ристов, директор на ЈЗУ Здравствен Дом Радовиш.