Македонија,Крими хроника

Радовишанец превезувал лажни азиланти во Германија

Радовишанец превезувал лажни азиланти во Германија

Четириесет и четиригодишниот Ш.С. од Радовиш доби кривична пријава поради „злоупотреба на безвизниот режим со државите на Европската Унија и на Шенгенскиот договор“.

Во текот на 2013 година преку граничниот премин „Табановце“ транспортирал две лица од село Калково до Ајзенберг во Германија со цел да се пријават како баратели на азил и да се стекнат со економски и социјални права.