Македонија,Крими хроника

Ракометари нападнале судии за време на натпревар во Битола

Ракометари нападнале судии за време на натпревар во Битола

Двајца ракометари од клубот „Битола“ за време на натпревар во спортската сала „Младост“ физички ги нападнале судиите, инфомираат од Министерството за внатрешни работи.

Ракометарите Д.Н. и Б.П од клубот „Битола“ ги нападнале судиите за време на натпреварот од првата македонска лига со ракометниот клуб „Припеп“.

Против напаѓачите полицијата издала платни налози според законот за спречување на насилството и недостојно однесување на спортски натпревари.