Македонија

Ракометарот Тимур Дибиров го поддржа вечерашниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ

Ракометарот Тимур Дибиров го поддржа вечерашниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ

Едно од најдобрите светски ракометни крила, играчот на Вардар Тимур Дибиров даде поддршка за вечерашниот голем народен собир.

timur

-Сакам да ја кажам својата позиција како неутрален човек, како спортист. Јас сум срекен со условите во Македонија во спортот. Инфраструктура во спортот е една од најдобрите во Европа. Гордост е да се биде дел од Вардар, дел од македонски клуб. Тоа што се случува лошо за државно уредување, лошо за странски инвестиции. Јас имам многу добри пријатели во Македонија. Македонија е земја на добри луге. Денес ме контактираат сите роднини и пријатели загрижени за мене и моето семејство како и за состојбата во Македонија. Јас на тоа одговарам тука се е мирно и ние не смееме да дозволиме да се плашат луѓе да доаѓаат во Македонија. Јас секаде кажувам, нема помирно место од Македонија, вели Дибиров.