Македонија

Рангелова: Насловите од печатените медиуми покажуваат како граѓаните го перцепирале здравството во времето на СДСМ

Рангелова: Насловите од печатените медиуми покажуваат како граѓаните го перцепирале здравството во времето на СДСМ

За да кажеме какво било здравството сега, мора да компарираме какво било здравството кога СДСМ било на власт. За тоа да го доловам, ќе ви прочитам наслови од некои печатени медиуми за тоа како тогаш граѓаните и медиумите го перцепирале здравството, рече во своето обраќање пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова.

Утрински весник (16.12.2005 година) „Смрзнати пациенти бегаат од Инфективна, по болничките соби е толку студено што околу 80 пациенти побарале да си заминат дома“. Сега имаме гасифициран Клинички центар. Дневник 16.11.2005 година „Изѕемнаа и лекарите и пациентите“, 29.01. 2004 година „Лекарите од неврохирургија ќе престанат да оперираат“. Еве вакво било здравството во времето на СДСМ, рече Рангелова.

Повеќе погледнете во видеото…