Македонија

Расчистени улиците по синоќешното невреме во Кичево

Расчистени улиците по синоќешното невреме во Кичево

По невремето што синоќа го зафати кичевскиот регион расчистени се сите пратни правци и истите се проодни.

Во невремето што го зафати Кичевско синоќа според првичните проценки предизвика оштетување на некои куќи, на кои, според информацијата од Општината денеска ќе се утврдува колкава е штетата.
Комуналното претпријатие, како што соопштуваат од Општината, интервенираше на улиците кои беа полни со вода и денеска сите патни правци се проодни.