Спорт

Расинг ќе биде последниот клуб на Милито

Расинг ќе биде последниот клуб на Милито

Таткото на аргентинскиот ветеран од редовите на италијанскиот калчо гигант Интер, Диего Милито, Жорге, потврди дека неговиот син е сериозна заинтересиран за веќе најавениот кам-бек во редовите на неговиот матичен клуб, Расинг.

“Подготвен е да се врати во Аргентина, сака да се врати во Аргентина. Веќе 10 години игра во Европа и сега е вистинскиот момент за да се врати дома. Знам дека неговиот матичен клуб, Расинг, гради многу слилен тим за новата клупска сезона. Знам дека клупските челници веќе остварија контакт со неколку аргентински фудбалери кои играат во Европа со цел да ги убедат да се вратат во татковината. Таков повик доби и мојот син и мислам дека исполнети се сите услови за неговиот кам-бек во дресот на Расинг”, изјави Жорге Милито.