среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Расказ на Александар Прокопиев во британско електронско списание

prokopiev

Последни вести

Во саботниот број на познатото британско електронско списание за книжевност „Body“ е издвоен, како проза на бројот, расказот „Папрадишки“ на  писателот Александар Прокопиев, објави МИА.

Расказот е преземен од англиското издание на неговата книга „Човечулец“ што неодамна беше објавена во издание на лондонската издавачка куќа „Istrosbooks“.

Уште еден расказ од оваа книга, „Змиулче“, беше одбран во годишната антологија „Најдобриот европски расказ“ на американскиот издавач „Dalkey“.

Англиското издание на „Човечулец“ за кусо време беше повод за неколку позитивни критики и интервјуа со авторот

Најчитани вести