Македонија,Политика

Расмусен денеска во посета на Македонија

Расмусен денеска во посета на Македонија

Генералниот секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен денеска ќе престојува во еднодневна работна посета на земјава.

Тој ќе оствари средби со премиерот Никола Груевски, министерот за надворешни работи Никола Попоски, министерот за одбрана Талат Џафери, како и со лидерот на ДУИ Али Ахмети.

На средбите, Расмусен ќе биде запознат со статусот на прогресот на Република Македонија во однос на имплементацијата на реформските процеси, а со основна цел упатена кон целосна евро-атлантска интеграција и забрзано остварување на членството во НАТО.