Македонија

Распит во судското рочиште Канческа – Шилегов

Распит во судското рочиште Канческа – Шилегов

Со распит на странки, денеска, во Основниот суд Скопје 2, треба да продолжи судењето по тужбата на министерката Елизабета Канческа Милевска против портпаролот на СДСМ, Петре Шилегов.

Последното рочиште за ова судење беше откажано поради отсутност од здравствени проблеми на судијката која го води процесот.

Канческа-Милевска го тужи Шилегов за неговите изјави во врска со изградбата на новиот објект на  театарот во Скопје.