вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 50

Расте бројот на децата кои се запишуваат во градинки

gradinki

Последни вести

Бројот на деца згрижени во детските градинки во минатата година се зголемил за 3,4 отсто во однос на 2013 година.
Според податоците на Државниот завод за статистика, заклучно со 30 септември 2014 година во детските градинки биле згрижени 30.107 деца.

Со годишните извештаи се опфатени 57 јавни и 16 приватни установи за згрижување и воспитание на деца – детски градинки. Овие установи обезбедуваат здравствена заштита, исхрана и дневен престој на децата во согласност со нивните развојни потреби на возраст до 6 години, во повеќе групи

Најчитани вести