Магазин

ФОТО: Ова растение носи радост и среќа во домот

ФОТО: Ова растение носи радост и среќа во домот

Куќна среќа е растение за кое се врува дека носи радост и среќа во домот каде се одгледува. Може да биде и оригинален подарок, што јасно порачува колку среќа и радост им посакуваме на луѓето на кои им ја подаруваме.

Според Фенг шуи филозофијата ова растение го поттикнува протокот на позитивна енергија.

Ова растение носи радост и среќа во домот
Ова растение носи <strong>радост и среќа во домот</strong>

Иако потсеќа на мов, ова цвеќе го красат ситни, густи, кружни зелени ливчиња. Куќна среќа расте во вид на мала грмушка. Потекнува од островот Сардинија и воопшто не е тешка за одржување.

За да го негувате ова растение потребно ви е да почитувате неколку основни правила. Тоа бара сончева светлина, но без директно изложување на сончевите зраци. Убаво ќе напредува на места што имаат блага сенка, па ако ја чувате дома изберете и место во внатрешноста на прозорецот што гледа кон север.

Температурата што и одговара е во интервал до 10 до 24 степени.