Балкан

Разголени фотографии на професорка – топ тема на социјалните мрежи

Разголени фотографии на професорка – топ тема на социјалните мрежи

На социјалните мрежи се појавија разголени фотографии на професорка по музичко. Станува збор за А.Б. која предава музичка уметност во неколку средни училишта во Врање, Србија.

На профилите на неколку ученици на Фејсбук неодамна се појави разголена фотографија на професорката, а учениците на кои таа им предава масовно ја споделуваат фотографијата меѓу себе, така што профилите на социјалните мрежи се преплавени со нејзината фотографија.

Разголени фотографии од професорка топ тема на социјалните мрежи
Разголени фотографии од професорка топ тема на социјалните мрежи

Некои застануваат во нејзина одбрана и велат дека таа има што да покаже и дека е само просветен работник со „слободни сфаќања“, а други коментираат дека таа повеќе не би смеела да предава. Директорите во училиштата каде што предава А.Б. не сакаат да го коментираат појавувањето на фотографијата на која таа најверојатно самата себе си си позира без градник и се оближува и предизвикувачки гледа низ очилата.

Професорката потврди дека фотографијата е нејзина, но на прашањето како таа фотографија стасала на социјалните мрежи таа вели дека незнае, и наместо конкретен одговор прашува каде да го пријави случајот.

Таа нагласила дека го загубила телефонот и дека во него чувала такви фотографии.

Тие можеби на тој начин стасале до учениците, јас не им ги праќав, истакнува таа.