сабота, 29 јули 2017  |  Вести денес: 22

Реализација на инфраструктурни проекти во Зрновци

Во општина Зрновци продолжува реализацијата на инфраструктурните проекти. Веќе се асфалтирани улиците „Генерал Апостолски“ и „Скопска“ во должина од 400 метри и широчина од 3,5 метри.

зрновци

Поврзани вести

Се работи за проект финансиран од европските фондови преку ИПА програмата за рурални средини и е во вредност од 2,5 милиони денари кои се имплементирани преку МСИП канцеларијата на Министерството за финснсии, изјави градоначалникот на Зрновци, Блаже Станков.

Тој најави и изградба на мостот на реката Брегалница за што ќе биде инвестирани 800 илјади долари обезбедени од европските фондови преку УНДП.

Градежните работи ги изведува компанијата „Гранит“ од Скопје, а вкупната вредност изнесува 800 илјади долари, средства обезбедени од европските фондови преку УНДП. Партнери во реализирањето на овој проект се и министерствата за транспорт и врски, за земјоделство, за животна средина и просторно планирање и општина Зрновци, посочи Станков.

Покрај ова, со средства од 240 илјади евра обезбедени од европските фодови преку МСИП канцеларијата на Министерството за финансии, во Зрновци се гради детска градинка со капацитет од 80 деца.

Општината обезбеди и средства во висина од 12 милиони денари од европските фоднови за регулација на коритото на Зрновска река, втора фаза, чија реализација ќе почне на почетокот на следната година.

Најчитани вести