Магазин

Рецепт: Домашен сок од цвекло и моркови (видео)

Рецепт: Домашен сок од цвекло и моркови (видео)

Направете домашен сок од цвекло и моркови што ќе ве закрепне и истовремено ќе ве воодушеви со вкусот.

Состојки:

1 кг цвекло

1 кг морков

1 кг лимон

5 литри вода + вода за потопување на лимонот

5 кесички лимонтус

4 кг шеќер

1 кесичка сода бикарбона

Како да го подготвите сокот прочитајте на селдната страна…