Магазин

Рецепт: Најздравиот леб што сами можете да го подготвите

Рецепт: Најздравиот леб што сами можете да го подготвите

Овој леб го стимулира производството на црвени крвни клетки и хемоглобин, го олеснува отстранувањето на канцерогените и токсични супстанци од урганизмот но го отстранува и холестеролот и се препоречува во превенцијата на дијабетес, атеросклероза и целулит.

Овој вид леб се прави од из’ртени зрна пченица со минимален додаток на квасец и сол и без адитиви и конзерванси.

Тој е поинаков од сите останати видови леб затоа што другите видови содржат брашно со ниска биолошка вредност и својства на кои што човечкото тело неможе да се навикне.

Овој леб без брашно е подеднакво нутритивен како и другите пекарски производи, но е богат и со протеини, витамини, аминокиселини, масти, јаглен хидрати и минерали. Само содржината на нутритивни влакна е 20 пати поголема отколку во обичниот бел леб.

Како да го подготвите овој леб прочитајте на следната страница…