Балкан

Рецесијата во Грција во последниот квартал 2,6 отсто

Рецесијата во Грција во последниот квартал 2,6 отсто

Рецесијата на грчката економија во текот на четвртиот квартал од 2013 година е на ниво од 2,6 отсто, кое е пониско од годишниот просек во земјата, јавува АФП повикувајќи се на националната статистика агенција на Грција.

Податоците покажуваат дека БДП-тп на балканската земја за последните три месеци од 2013 година паднал на 2,6 отсто во однос на истиот период 2012 година.