среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 46

Регионалните телевизии со поддршка за ТВ НОВА

poddrshka-tv-nova

Поврзани вести

Телевизија Нова од голем број граѓани, гледачи и разни здруженија добива поддршка и барање да се издржат овие притисоци и удари.

Поддршка деновиве пристигна и од новинари, македонската асоцијација на новинари, како и од страна на независниот синдикат на новинари на Македонија. Притворот за сопственикот на ТВ НОВА Сеад Кочан го сметаат за напад врз ТВ НОВА.

Главните и одговорни уредници од регионалните телевизии К1 од Велес, О2 од Охрид, Мега од Битола, и Телевизија Ултра од Тетово изразија јавно поддршка за работата на ТВ НОВА.

 

Најчитани вести