Магазин

Регулирајте го крвниот притисок со помош на круша!

Регулирајте го крвниот притисок со помош на круша!

Едно од природните решенија за регулирање на крвниот притисок е во овошјето кое Ви е на дофат – круша!

Овој вид овошје го регулира крвниот притисок. Крушата содржи шеќери, минерали и витамини А, Б1, Б2, ПП и Ц. Во 100 грама круша има 35 калории.

Ако се презрели, може да имаат лаксативно дејство.

Се разбира, најздрави се свежи, но може да ги сварите како компот, во црвено вино, со неколку каранфилчиња.

Зошто се добри? Богати се со калиум и го спречуваат задржувањето на течностите (пресудни за целулитот и отеченоста), но го намалуваат и притисокот.