четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 53

Река од бегалци на српско-хрватската граница (ФОТО)

Хрватска е подготвена да не ги пушта преку границата, ако останатите држави го направат истото.

Река од бегалци на српско-хрватската граница

Река од бегалци на српско-хрватската граница

Поврзани вести

Средбата на земјите од ЕУ по прашањата за миграцијата на Балканот нема да донесе практични резултати без решенија од страна на Турција и Грција, изјави хрватскиот премиер Зоран Милановиќ при пристигнувањето на вонредната средба во Брисел, јави ТАСС.

– Хрватска е четвртата земја на патот на имигрантите. Хрватска е подготвена да не ги пушта преку границата, ако останатите држави го направат истото. Вистинските причини за кризата се во Турција и Грција и без нивните решенија денешната средба е само површен разговор, рече Милановиќ.

Migranti-izbeglice-21

Migranti-izbeglice-15

Migranti-izbeglice-11

Migranti-izbeglice-9

ФОТО: Танјуг/АП

Најчитани вести