Македонија

Реконструирана улицата Кемал Сејфула во Бутел

Реконструирана улицата Кемал Сејфула во Бутел
Реконструирана улицата Кемал Сејфула во Бутел

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на општината Бутел, Петре Латиновски, денеска и официјално ја отворија за сообраќај улицата Кемал Сејфула во општината Бутел, која што во изминатиов период се реконструираше на потегот од крстосницата со улицата Ферид Бајрам до крстосницата со улицата Босна и Херцеговина, во должина од 375 метри.

– Во текот на градежните работи на оваа делница од улицата Кемал Сејфула беше отстранет постојниот стар и оштетен асфалт, беа нивелирани 22 шахти и сливници, беа заменети оштетените рабници, беше засилен и носечкиот слој, а потоа на коловозот беше нанесен нов асфалтен слој. На улицата е обе