сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Реконструкција на улицата Апостол Гусларот во Центар

Почната е обновата на коловозот и ивичниците на улицата, во должина од 180 метри, на потег од улицата Стефан Јакимов Дедов до Никола Тримпаре.

Реконструкција на улицата Апостол Гусларот во Центар

Реконструкција на улицата Апостол Гусларот во Центар

Последни вести

Општина Центар денеска соопшти дека се почнати активности за реконструкција на улицата Апостол Гусларот во населба Буњаковец.

Како што информира општината, почната е обновата на коловозот и ивичниците на улицата, во должина од 180 метри, на потег од улицата Стефан Јакимов Дедов до Никола Тримпаре.

– На најоштетениот дел од улицата целосно ќе се вади подлогата и ќе се стави два тона асфалт, а во другиот дел ќе се гребе постојниот и ќе се поставува нов асфалт. На руинираните ивичници ќе се постават нови бехатон плочки, со што ќе се овозможи непречено движење на пешаците, а за лицата со посебни потреби – пристапни рампи, се вели во соопштението.

Од Општина Центар најавуваат дека во наредниот период ќе биде реконструирана и улицата Златко Шнајдер

Најчитани вести