понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 48

Реконструкција на улици во населба Даме Груев

Граѓаните со години наназад очекуваат да се разрешат проблемите на кои наидуваа и тоа конечно се случи. Улицата е со должина од 250 метри и широчина од 4 метри.

gorce-640x360

Последни вести

Со изведбата на нова канализациска мрежа и привршување на  подготовките за поставување на павер елементи на улицата „7“ во населбата  „Даме Груев“, општината ЃорчеПетров, оваа улица ќе добие сосема нов лик.

Граѓаните со години наназад очекуваат да се разрешат проблемите на кои наидуваа и тоа конечно се случи. Улицата е со должина од 250 метри и широчина од  4 метри.

Работите ги изведува „ Ју-бај“ Скопје, а средствата во висина од 1.300.000 денари ги обезбеди општината.

Инаку општината Ѓорче Петров во изминативе 10 месеци во населбата „ Даме Груев има реализирано шест улици и поставена нова канализациска мрежа во должина од 980 метри,а извршена е реконструкција на 200 метри водоводна мрежа.

Најчитани вести