недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 24

Реновирана големата сала на „Марко Цепенков“ во Прилеп

markocepenkov-pp

Последни вести

После триесет и пет години комплетно ќе се реконструира големата сала во Ц.К. „Марко Цепенков“ во Прилеп.

Проектот за реконструкција опфаќа промена на подот, претапацирање на повеќе од шестотини седишта, бојадисување на ѕидовите, нова сцена и нов систем на затоплување. Планирано е со реконструктивните зафати да се опфати површина од деветстотини метри квадратни каде се сместени делот за посетители и сцената.

Средствата за реконструкција на големата сала во Ц.К. „Марко Цепенков“ се обезбедени од Министерството за култура. Со реализацијата на овој проект ќе се подобрат условите за изведба и следење на голем број културни настани.

Се очекува реализацијата на проектот да заврши пред почетокот на Театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“ кој оваа година слави jубилејни 50 години постоење.

Најчитани вести