сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Реновираниот блок на студентскиот дом „Гоце Делчев“ ги прими првите станари

Се монтира мебел во Студентскиот дом „Гоце Делчев“

Се монтира мебел во Студентскиот дом „Гоце Делчев“

Последни вести

Студентите ги добија клучевите од реновираните соби од блокот Б во студентскиот дом „Гоце Делчев“. Современо опремени соби со кујна, нови тоалети, подови и бежичен интернет. Решен е и проблемот со парно греење. До највисоките катови ќе стигнуваат со нов лифт. Студентите велат дека се повеќе од задоволни. Условите за живот драстично им се променети и тоа за нив е мотив за да напредуваат образованието.

Некогаш синоним за лоши услови за домување, денес вистински дом за студентите. Блокот Б од „Гоце Делчев“ ги прими првите станари. Meѓу нив беше и Томислав Анастасовски, пренесува МРТ.

Анастасовски се всели во комплетно нова соба опремена со нов мебел, кујна со фрижидер, бежичен интернет, нови подови, тоалет. И радијаторите беа топли. Томислав вели дека ова место е непрепознатливо. За него ова е мотив за да напредува во своето образование.

И неговите колеги побрзаа да се вселат во комплетно реновираниот студентски блок. До највисоките  катови стигнаа со новиот лифт. Со санацијата на блокот Б се сменети сите прозорци, бојадисани се и ѕидовите, на секој кат бањите се комплетно опремени.

Студентите ќе учат во нови простории и библиотека. Надлежните целат дека нема да застанат тука. Планот е целиот студентски дом да добие комплетно нов лик.

Овој блок располага со 120 соби со околу 300 легла. 32 се еднокреветни, а 8 се наменети за брачни двојки.

Најчитани вести