Македонија

Реновираниот граничен премин „Блаце“ денеска стартува со работа

Реновираниот граничен премин „Блаце“ денеска стартува со работа

Модернизираниот и реконструктиран граничен премин „Блаце“ на македонско-косовската граница денеска ќе биде пуштен во употреба.

На свеченоста ќе присуствува и вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.