сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 56

„Република“: Има пари, нема мир – 6.000.000 евра за платеничката војска на Сорос

За уривањето на Македонија, СОРОС потрошил фантастични 6.000.000 евра наменети за плати и хонорари за главните плукачи и бојосувачи на македонскиот народ, неговата традиција, култура, историја, идентитет. СОРОС со години ја финансира војската на СДСМ која треба да го спроведе планот никој во оваа земја да не се идентификува со Македонија, пишува Република.

pari-porta-makedonija

Поврзани вести

За уривањето на Македонија, СОРОС потрошил фантастични 6.000.000 евра наменети за плати и хонорари за главните плукачи и бојосувачи на македонскиот народ, неговата традиција, култура, историја, идентитет. СОРОС со години ја финансира војската на СДСМ која треба да го спроведе планот никој во оваа земја да не се идентификува со Македонија, пишува Република.

На платниот список на Фондацијата отворено општество – Македонија, се наоѓаат невладини организации кои добиле 4,5 милиони евра, додека Сорос во Македонија само за свои плати троши околу 1,5 милиони евра за две години. Фондацијата „Сорос“ дневно само на своите вработени, без дополнителните организации кои ги финансира, за плата има 2.000 евра.

Така, со 6 милиони евра, Сорос од организациите кои ѝ се на платниот список создаде војска за тероризирање на државата. На платниот список се имињата на главните хушкачи, кои се претставуваат како „носачи на слободарската идеја против режимот“, меѓу кои има професори, судии, новинари, наводни граѓански активисти, политичари, но и млади луѓе кои со години се подложени на потполно „перење на мозокот“.

Во сумите не се пресметани и оние дневници поделени за поттикнување насилствата и обиди за предизвикување судири со полицијата, ниту дневниците делени за кампување пред владата во обидот да се исценира украинскиот „Мајдан“.

Никој да не се идентификува со Македонија

Веќе не е тајна дека парите од Сорос и од определени американски државни фондови се наменети за рушење на држави. Последните години во Македонија има обиди за копирање на тоа сценарио преку инсталации во невладиниот сектор, а оние кои се на платниот список на Сорос и на неколку странски државни институции повикуваа на отворени судири со полицијата и закрвавување на граѓаните меѓу себе.

Уште минатата година кога имаше првични обиди за да се исценира украинско сценарио пред акцијата во кумановско Диво Насеље, а потоа и со кампирање пред Владата, не беше тајна дека беа делени дневници од по 500 до 1.000 денари на оние кои се врткаа низ кампот на смени. Деновиве додека трае акцијата „бојосување“ се делат и до 3.000 денари за предизвикување инцидент.

Како што пишува Република, всушност ова е само финале на една подолго работена стратегија финансирана од и спроведена од соросовите фондови наменети за буквално перење на мозоците на просперитетни младинци. При индокринацијата на младинците во Македонија беше активиран српскиот професионален тим за кревање револуции „Канвас“, чии што обуки ги минаа значителен број на актуелните соросови главни „бојосувачи“. Обуките се спроведуваа низ соросовиот НВО сектор, поткрепени со пари и бенефиции како мамка, за да се исфилтрираат сегашните актуелни млади критичари, новинари, коментатори, колумнисти, за кои се отворени и интернет медиуми. Довчерашниот прв човек на Сорос и самиот призна дека под контрола држи десетина медиуми.

Нападите…

Најчитани вести