четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 27

„Република“: Српската партија ДВЕРИ ја потврди кражбата – СДСМ врши политичка измама со нашата кампања

Срѓан Ного од српската партија Двери кому „Република“ му  ги предочи фотографиите од кампањата на СДСМ како и рекламниот материјал од СДСМ за вие избори, со делови од програмата, шокирано ја препозна нивната изборна кампања, знак, рекламни материјали, пораки и делови од програмата кои сами си ги изработиле.

двери

Поврзани вести

1

„Република“ преку СМС денеска побара став од генералниот секретар на СДСМ по обвинувањата дека партиската изборна кампања и програма се копија на српска партија. Многу скоро, Спасовски одговори дека „тоа е целосна невистина“.

„Тоа е целосна невистина, програмата на СДСМ е подготвена темелно и е базирана на искуство и аналитичност. Во процесот на создавање учествуваа научници, експерти, економисти, а напишана е во консултација со граѓаните на РМ“- одговори Спасовски преку СМС.

2

„Република“ преку СМС денеска побара став од генералниот секретар на СДСМ по обвинувањата дека партиската изборна кампања и програма се копија на српска партија. Многу скоро, Спасовски одговори дека „тоа е целосна невистина“.

„Тоа е целосна невистина, програмата на СДСМ е подготвена темелно и е базирана на искуство и аналитичност. Во процесот на создавање учествуваа научници, експерти, економисти, а напишана е во консултација со граѓаните на РМ“- одговори Спасовски преку СМС.

Сепак, овој одговор е половичен и се однесува само на програмата, па „Република“ телефонски од Спасовски побара одговор за обвинувањата и за копирање на кампањата, како за тоа дали користеле српски ПиАр стратези за кои Република пишуваше, а има и потврда од координаторот Сугаревски.  Спасовски, сепак, се задржа на пишаниот одговор, односно дека тоа што го напишал е единственото што има да го каже.

Пратеникот од Двери ги образложи и бојата за кампањата и кореографијата и пораките со кои настапувале, односно дека тие произлегле и соодветствувале на нивната анти-НАТО, анти-ЕУ, анти-ЛГБТ програма, македонската јавност останува покуса за одговор од СДСМ на истото прашање.

Најчитани вести