Македонија

Републиканците го зголемија мнозинството во Сенатот на САД

Републиканците го зголемија мнозинството во Сенатот на САД

Кандидатот на републиканците Џон Нијли Кенеди, кој во моментов е одговорен за финансиите на сојузната држава Луизијана, убедливо го победи противникот демократ Фостер Кембел.

Со оваа победа, републиканците веќе имаат 52 места во Сенатот наспроти 48 за демократите. Тие имаат мнозинство и во долниот дом на Конгресот – Претставничкиот дом.