Магазин

Решете се од главоболката и од стресот за 30 секунди

Решете се од главоболката и од стресот за 30 секунди

За решавање на овој проблем потребно е де го притиснете местото помеѓу палецот и показалецот на дланката.

Таа точка во кинеската медицина се нарекува и Хоку точка.

hoku-tocka

Притиснете ја точката цврсто 30 секунди и ќе почувствувате дека тензијата полека попушта. Ќе ве воодушеви фактот дека оваа метода за еден миг ги отстранува главоболките и стресот.

Доколку главоболката не ви помине по 30 секунди, притискајте ја точката се додека мускулите во целост не ви се опуштат и додека болката во целост не исчезне.