Магазин

Решете се од лошото варење за една минута

Решете се од лошото варење за една минута

Лековите за подобрување на варењето не се идеално решение, затоа што цревата може да станат дополнително мрзеливи, затоа ви го предлагаме овој начин за празнење на цревата.

Најздравото нешто што можете да го направите наутро е да одите по голема нужда, истакнува д-р. Кенет Коч кој смета дека тоа никако не би смеело да биде таби тема, затоа што тоа е основа на здравјето.

Според експертите, клучно е редовно да одите по голема нужда, а затворот може да предизвика голем број проблеми со здравјето.

Решете се од лошото варење за една минута
Решете се од лошото варење за една минута

Кај проблемите со затворот не е добро да посегнувате за вештачки средства, затоа што нивното често користење може дополнително да ги направи цревата мрзеливи. Природно решение е акупресурата, односно притисокот на одредена точка на телото.

Клучната точка за добро варење е воедно и точката што управува со голем број делови од телото, меѓу кои и со гениталниот дел.

Така притисокот врз неа не само што го решава проблемот со затвор, туку може да биде од голема помош и кај олеснувањето на менструалните грчеви. Акупресурната точка ќе ја пронајдете на половина пат помеѓу папокот и пубичната коска и треба цврсто да ја притиснете со прстите и така да држите околу една минута.

Великата нужда би требало да следува брзо, како и да престанат болките во стомакот.