Балкан

Решено убиството на Македонецот таксист во Србија – Го изрешетал бидејќи немал пари да му плати

Решено убиството на Македонецот таксист во Србија – Го изрешетал бидејќи немал пари да му плати

Мирослав Матиќ (32) е уапсен поради сомнеж дека пред неколку дена го уби 41- годишниот Македонец Чира Тренески, таксист во компанијата „Пинк такси”.

Кај осомничениот е пронајдена автоматска пушка, со која, како што се претпоставува, во четвртокот вечерта е извршено двојно убиство.

Покрај Македонецот, кој работел како таксист во Белград, убиен е и 39- годишниот Мирослав Чворовиќ, кој застанал кога го видел такси- возилото на Тренески во канал.

25000miroslav-matic-cira-tr

-Според сите сознанија, Матиќ го убил таксистот со автоматска пушка затоа што немал пари да плати за возењето. Потоа го изрешетал и Чворовиќ, кој застанал со својата кола кога го видел заглавен такси-автомобилот во каналот. По злосторството тргнал кај сестра си, кај која дошол во посета. Таму ја сокрил автоматската пушка. Таа е пронајдена и дадена на вештачење. Се уште се трага по автомобилот марка „југо“, кој бил во сопственост на втората жртва, наведува соговорник за српски Курир.

35000miroslav-matic-cira-tr