петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 13

Револт во СДСМ: „Шарените“ ја превземаа партијата, еве ги кандидатските листи

Секое второ место СДСМ го отстапува на „Шарените“, што е причина за голем револт во партијата. 

sarena-revolucija

Поврзани вести

Членовите бараат да се намали бројот на кандидати од невладиниот сектор, кој го контролира Шеќеринска, бидејќи тоа значи дека ќе добијат државни функции без партија. Ова е директна штета за СДСМ, поголема од поставувањето на Зоран Заев за претседател на партијата. Конечно Сорос и невладиниот сектор имаат превласт во политиката, пишува порталот Старт.мк.

Зоран Заев ќе биде носител на листата во изборната единица 4. Заедно со него ќе бидат и Хари Локвенец, Катерина Кузмановска, Кокан Јаневски, Кети Смилевска, Бетиане Китев, Сашко Поцков, Милевка Георгиевска, Мери Лазарова, Сашко Атанасов, Ристе Ташев, Костадин Костадинов, Кристина Момировска, Насте Настевски, Ристо Спасов, Ивана Лазова, Пецо Стојчевски.

Радмила Шеќеринска ќе биде носител во 5-тата изборна единица, заедно со Александар Кирацоски, Томислав Тунтев, Васко Ковачевски, Ирена Стефковска, Јован Митрески, Жаклина Лазаревска, Албина Манчевска, Ирена Ангелевска Лазароска, Никола Попоски, Тања Пројческа, Гоце Чакаровски, Тома Петроски, Сашо Јанкоски, Селма Јашари и Ангела Чавкоска.

Изборна единица 1: Стево Пендаровски, Рената Дескоска, Дамјан Манчевски, Стефан Богоев, Павле Богоевски, Диме Велковски, Тања Прентовиќ, Ивана Туфегџиќ, Петар Атанасов, Анета Симеска, Сања Лукаревска, Далибор Богдановски, Дарко Каевски, Петар Здравковски, Енвер Хасиќ, Михаела Иванова.

Изборна единица 2, ќе ја предводи Оливер Спасов. Покрај него ќе бидат: Фросина Ременски, Мухамед Зекири, Ферид Мухиќ, Максим Димитриевски, Курто Дудуш, Весна Илиевска, Тања Ковачев, Костадин Ацевски, Лидија Тасевска, Борче Георгиевски, Мартин Ристов, Жаклина Јовановска, Мартин Захариев, Умер Невзат и Ангела Новаковска.

Изборна единица 3: Љупчо Николовски, Благоја Бочварски, Јагода Шахпаска, Панче Иванов, Сашко Костов, Мира Стојчевска, Славица Митева, Агим Муртезанов, Владо Милошев, Елена Ташева Стојанева, Иван Кузмановски, Драган Атанасов, Јованка Пешначка,  Соња Иванова, Дејан Ампев и Сашо Ристески.

Шилегов ја предводи 6ката: Петре Шилегов, Ѓулумсер Касапи, Благојче Трпески, Даријан Сотировски, Катерина Тодороска, Медат Куртоски, Андријана Томовска, Славица Јовановска, Гликерија Илијоска, Јована Андоновска, Нино Сотироски, Милош Стерјоски, Мирослав Митовски, Валентина Гавриловска, Тахир Зунуни и Милена Петровска.

Најчитани вести