понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Резервите на злато, дијаманти и цинк ќе траат уште 20 години

zlato

Последни вести

Злато, дијаманти и цинк ќе има доволно за експлоатација во следните 20 години, покажува истражувањето за нивните резерви. Резервите на платина, бакар и никел ќе траат следните 40 години.

– Комбинацијата на многу ниската концентрација на металите во Земјината кора и многу малиот број на квалитетни депозити, значи дека благородните метали навистина се ретки – наведе во неодамнешното истражување Еуген Кинг, европски аналитичар на метали и рударство.

Најчитани вести