Македонија

Резултати од проектот „Оддржлив систем за континуирано основно и средно образование за принципите за заштита на личните податоци

Резултати од проектот „Оддржлив систем за континуирано основно и средно образование за принципите за заштита на личните податоци

Министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, утре во 11,30 часот, во „М6” Едукативниот центар во Скопје, ќе се обрати на Националната конференција на која ќе бидат презентирани резултатите од спроведениот проект „Оддржлив систем за континуирано основно и средно образование за принципите за заштита на личните податоци“, чијшто корисник е Дирекцијата за заштита на личните податоци, а е финансиран од Европската Унија.

Конференцијата ја организира Дирекцијата за заштита на личните податоци, по повод одбележување на Европскиот ден за заштита на податоците.