Спорт

Резултати од првото коло на македонската машка супер лига

Резултати од првото коло на македонската машка супер лига

Одиграно е првото коло на македонската машка супер-лига и постигнати се следните резултати:

Работнички – Металург 2 24-26 12-10
Зомимак М – Пролет 25-20 14-8
Преспа – Пелистер 25-24 9-12
Радовиш – Текстилец 45-25 20-16
Прилеп – Охрид 22-22 12-10
Табела:

1. Радовиш 1 3 45 25 + 20
2. Зомимак М 1 3 25 20 + 5
3. Металург 2 1 3 26 24 + 2
4. Преспа 1 3 25 24 + 1
5. Охрид 1 1 22 22 0
6. Прилеп 1 1 22 22 0
7. Пелистер 1 0 24 25 – 1
8. Работнички 1 0 24 26 – 2
9. Тинекс Пролет 1 0 20 25 – 5
10. Текстилец 1 0 25 45 – 20

Следно коло, 27/28 09.2014 г.:

Металург 2 – Текстилец

Тинекс Пролет – Радовиш

Пелистер – Зомимак М

Охрид – Преспа

Работнички – Прилеп