Балкан

Рибар од Будва улови ајкула долга 2,8 метри

Рибар од Будва улови ајкула долга 2,8 метри

Рибарот Илија Рафаловиќ од Будва вчера на отворено море уловил ајкула долга 2,8 метри.

Ајкулата е уловена на 180 милји од брегот, на длабочина од 120 метри.

Станува збор за ајкула чиј црн дроб е исклучително отровен.