Магазин

ФОТО: Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата

ФОТО: Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата

Оскаровката Рис Витерспун е најдобро облечена личност во 2015-тата година, според оцената на магазинот „Пипл“.

Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата

Витерспун често е на листите на најдобро облечените луѓе, а иронично, беше една од оние што ја покренаа кампањата #AskHerMore на доделувањето на Оскарите годинава, кога новинарите беа повикани актерките на црвениот тепих да ги прашаат за нивните улоги, а не за фустаните што ги носат.

Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата

На листата на најдобро облечени се најдоа и актерките Џулијен Мур, Кејт Хадсон и 15-годишната Кирнан Шипка од серијата „Луѓе од Менхетен“.

Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата

„Пипл“ магазинот ги избра најдобро облечените двојки – актерката Габриел Јуниот и кошаркарот Двејн Вејд, пејачот Џон Леџенд и манекенката Криси Тејген, актерите Ченинг Тејтум и Џена Џуан Тејтум.

Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата
Рис Витерспун е најдобро облечена личност за 2015-тата