Спорт

Ристе Пандев и Дрита Исљами потврдени учесници на ОИ Рио 2016

Ристе Пандев и Дрита Исљами потврдени учесници на ОИ Рио 2016

Македонскиот олимписки комитет информира дека врз основа на барање на МОК, испратено до ИААФ, Ристе Пандев и Дрита Исљами добија покана да учествуват на ОИ РИО 2016.

Ристе Пандев ќе настапи на трката на 100 метри, додека Дрита Исљами ќе настапи во дисциплината 400 метри со пречки.