Македонија

Ристески: Талески се бори за развојот на Битола и на Пелагонискиот регион

Ристески: Талески се бори за развојот на Битола и на Пелагонискиот регион

Ние сме убедени и уверени во чесноста на сите постапки кои ги има постапувано во врска со случајот општина Битола и локалната самоуправа, вклучувајќи го и нашиот колега, господинот Владимир Талевски кој важи за еден од најуспешните градоначалници, не само во регионот, туку и во Република Македонија, изјави градоначалнкот на Општина Прилеп, Марјан Ристески.

Господинот Талевски пожртвувано три мандати се бори за развојот на Битола, на Пелагонискиот регион, за промоција на Битола и Македонија. Ова значи комплетно дискредитирање, обид за дискредитирање на господинот Талевски и локалната самоуправа во залжбите за попросперитетен развој на Битола и Република Македонија, рече Ристески.