Македонија

Ристовски: Екстерното ќе се спроведува од шесто одделение

Ристовски: Екстерното ќе се спроведува од шесто одделение

Екстерното тестирање наместо од четврто одделение ќе се спроведува од шесто. Новина е и тоа што резултатите од екстерното нема да влијаат на просечниот успех на ученикот.

Ова се предвидува со новите законски измени што вчера беа изгласани во Собранието на Република Македонија.

На оваа тема во вестите на Канал5 говореше заменик министерот за образование Спиро Ристовски.

Целиот разговор погледнете го во видеото: