петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Ристовски: Вложивме околоу 50 милиони евра во училишни објекти (ВИДЕО)

Во 2016-та година планираме нови 15 училишта да бидат реконструирани и изградба на 4 нови монтажни училишта, како и изработка на проекти и отпочнување на веројатно 2-3 комплетно нови училишта, посочи заменик министерот за образование.

Ристовски: Вложивме околоу 50 милиони евра во училишни објекти

Ристовски: Вложивме околоу 50 милиони евра во училишни објекти

Поврзани вести

Министерството за образование и наука продолжува со интензивна активност во делот на реконструкција и санација на училиштата, истакна заменик министерот за образование Спиро Ристовски во Дневникот на МРТ.

-Имаме голема инфраструктура на училишта, но и интензивната активност на МОН и нивната реконструкција, санација и изградба на нови во изминатиот период и периодот што следи се еден од сериозните фокуси на владата. Ние само во изминатите неколку години реконструиравме над 350 училишни објекти, изградени се над 70 нови училишни објекти. Досега имаме околу 50-тина милиони евра инвестирано во училишните објекти и тоа ќе продолжи во следниот период, посочи Ристовски.

Тој додаде дека веќе се работи на реконструкција и санација на голем број училишта.

-Планирано е да се за

Најчитани вести