вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Ристовски: ВМРО-ДПМНЕ и натаму ќе биде столбот на движечките реформи и развојот на Македонија

Членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и заменик министер за образование и наука Спиро Ристовски вечерва беше на средба со граѓани во скопско Петровец.

133125850

Поврзани вести

Ристовски рече дека партијата започна со подготвителни теренски активности се со цел да продолжи комуникацијата со граѓаните, со членството и поддржувачите за да се креираат идните проекти и реформи и истовремено да се разговара за сите досегашни активности и проблеми од локален карактер.

– Но, за нас е исто така многу значајно целата поддршка која што ја имаме од граѓаните на Република Македонија во насока на завршување на оваа политичка криза, која што очекуваме на 11 декември конечно да заврши со новите парламентарни избори на коишто ВМРО-ДПМНЕ убедливо ќе победи, нагласи Ристовски.

Врз основа на таа победа, додаде тој, да се стави крај на кризата и на сите ризици што постојат околу можноста за редефинирање на уставниот поредок.

– На еден начин да се врати мирот, спокојот, успешниот раст и развој на земјата на сите полиња, а ВМРО-ДПМНЕ и понатаму да биде столбот на движечките реформи и развој на нашата една и единствена татковина, рече Ристовски на средбата со граѓаните во Петровец.

Најчитани вести