петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Ристовски: Во фокусот на ВМРО – ДПМНЕ е Македонија и македонскиот народ

spiro-ristovski-500_thumb_medium380_0

Последни вести

Заменик министерот за образование Спиро Ристовски и член на ИК на ВМРО – ДПМНЕ на денешната трибина одржана во Крива Паланка, нагласи дека во изминатите неколку години еден од основните фокуси на Владата и е реформирање и зголемување на стандардите на образованието на сите нивоа.

-Подеднакво се инвестира во сите региони во Македонија за подобрување на целокупната инфраструктура. Само во североисточниот регион се инвестирани повеќе од 180 милиони денари во делот на подобрување на целокупната образовна инфраструктура. Во делот на изградбата на спортските сали, ќе продолжиме. Во добра комуникација сме со градоначалникот околу дефинирање на локација за изградба на спортска сала во Крива Паланка, истакна Ристовски.

Ристовски потенцира дека само во Крива Паланка се реконструирани три училишни објекти и ученичкиот дом и дека поради ваквите проекти граѓаните им ја даваат довербата. Нагласи дека ВМРО-ДПМНЕ е партија во чиј фокус, како што рече, е Македонија и македонскиот народ.

-Од друга страна сведоци сме на една антидржавничка политика на СДСМ. Ваквата сосотојба тие не очекуват да ја прифати македонскиот народ на ваков начин. Многу погрешија со тоа што ве потценија вас, граѓаните на Република Македонија, сметајќи дека со објавување на креирани, сечени материјали добиени од страна на странски агентурни мрежи, единствено ќе придонесат за свое побрзо доаѓање на власт, посочи Ристовски.

Најчитани вести