Спорт

Робредо се откажа од турнирот во Оукленд

Робредо се откажа од турнирот во Оукленд

Турнирот во Оукленд, Нов Зеланд остана покус за еден од главните носители, Шпанецот Томи Робредо.

Четвртиот носител на турнирот се заблагодари за поканата и го откажа своето учество поради повреда.

“Жалам што нема да можам дел од турнирот, но повредата е сепак сериозна и може дополнително да се влоши”, изјави Робредо.

На турнирот во Оукленд, кој се игра за награден фонд од 600.000 американски долари, нема да учествуваат и четирикратниот победник Давид Ферер, минатогодишниот победник Џон Иснер, како и Гаел Монфилс.