петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Родители, еве како да не ги разгалите децата

Deca-kompjuteri

Поврзани вести

Родители, еве неколку совети, како да не ги разгалите децата. Тешко е да се излезе на крај со детето што е навикнато другите да прават се наместо него, а со цел вашето дете да не стане еден таков пример, можеби ќе ви помогнат некои од овие совети.

Голем број родители сакаат да ги заштитат сопствените деца и да ја продолжат нивната фаза на „детско размислување“. Тие се обидуваат со се за нивните деца да не бидат тажни и разочарани, но понекогаш поради тоа не ги учат на некои работи што децата би требало да ги знаат.

Децата во еден момент мора да почнат да учат на последиците (во сигурни услови и во одговарачка возраст, секако).

Голем број рoдители…

Најчитани вести