вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 61

Родителите на убиецот од Минхен: „Сè уште сме во шок!“

sonboli

Поврзани вести

Али Давид Сонболи го планирал нападот подолго време, откриле истражувачите кои исто така откриле во каков однос е со исламистите.

Родителите на убиецот по маскарот живеат со обезбедување пред нивниот стан, за да не бодат вознемирувани. Тие велат дека сè уште се во шок од она што го направил нивниот син.

-Мораме да продолжиме да правиме се што можеме, за да го ограничиме и строго да го контролираме пристапот до смртоносно оружје, објаснува германскиот вицеканцелар Сигмар Габриел.

Најчитани вести