Македонија,Крими хроника

Романец пробал да смени фалсификувани банкноти ов Охрид

Романец пробал да смени фалсификувани банкноти ов Охрид

Деветнаесет годишниот романец А.М. доби кривична пријава од СВР Охрид за фалсификување на пари.

Имено, на 28.08.2014 година во Охрид на ул.„Св.Климент Охридски“, А.М. во менувачница сакал да размени банкнота од 20 евра, за која сопственикот утврдил дека е фалсификувана.