петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Романија ќе го менува државниот грб

Предлог-законот предвидува враќање на круната на главата на орелот, кој се наоѓа на грбот на Романија.

Романија ќе го менува државниот грб

Романија ќе го менува државниот грб

Последни вести

Романскиот парламент денеска го одобри Предлог-законот за промена на државниот грб на Романија, јави Аџерпрес.

Предлог-законот предвидува враќање на круната на главата на орелот, кој се наоѓа на грбот на Романија.

Романските власти се обврзаа до 31 декември 2018 година да го заменат сегашниот грб на знамињата и печатите, со формата која ја предвидува новоусвоениот закон.

Најчитани вести