понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Романски министер поднесе оставка откако Романките ги нарече „курви“

ostavka

Поврзани вести

Романскиот министер за сообраќај Јоан Рус поднесе оставка откако со својата изјава ги навреди Романките чии сопрузи работат во странство, нарекувајќи ги „курви“.

Премиерот Виктор Понта ја прифати оставката на Рус. Министерот во интервју за телевизија рече дека три милиони Романци кои работат во странство испраќаат пари дома на сопругите кои се „курви“ за да издржуваат деца кои „не се за ништо“.

 

Најчитани вести